WARSZTATY KULINARNE
W bieżącym okresie sprawozdawczym zrealizowano 9 godzin zajęć. Zajęcia odbywały się zgodnie z planem i harmonogramem.
W ramach zajęć kulinarnych uczestnicy poznawali potrawy stosowane w żywieniu młodzieży, osób starszych oraz tradycyjne potrawy świąteczne. Uczniowie przygotowywali następujące dania: spaghetti po bolońsku, sałatkę owocową, ciasto „Cappucino”, pierożki z serem, szarlotkę, deser owocowy, ciasto drożdżowe z makiem, flaczki jarskie. Wszyscy uczniowie aktywnie uczestniczyli w zajęciach. Wdrożeni zostali do przestrzegania podstawowych zasad higieny pracy w kuchni. Potrafili rozpoznawać i nazywać potrzebne produkty.
POWRÓT
W bieżącym okresie sprawozdawczym zrealizowano 9 godzin zajęć. Zajęcia odbywały się zgodnie z planem i harmonogramem.
W ramach zajęć kulinarnych uczestnicy poznawali potrawy stosowane w żywieniu młodzieży, osób starszych oraz tradycyjne potrawy świąteczne. Uczniowie przygotowywali następujące dania: spaghetti po bolońsku, sałatkę owocową, ciasto „Cappucino”, pierożki z serem, szarlotkę, deser owocowy, ciasto drożdżowe z makiem, flaczki jarskie. Wszyscy uczniowie aktywnie uczestniczyli w zajęciach. Wdrożeni zostali do przestrzegania podstawowych zasad higieny pracy w kuchni. Potrafili rozpoznawać i nazywać potrzebne produkty.
