WARSZTATY KULINARNE
W bieżącym okresie sprawozdawczym zrealizowano 12 godzin zajęć. Zajęcia odbywały się zgodnie z planem i harmonogramem.
W ramach zajęć kulinarnych uczestnicy poznawali potrawy stosowane w żywieniu osób dorosłych oraz zastosowanie ziół w przygotowaniu potraw. Uczniowie przyrządzali następujące potrawy: kluski ślaskie z sosem pieczarkowym, kruche babeczki z owocami, pizzę, torcik owocowo-galaretkowy oraz herbatki ziołowe. Wszyscy uczniowie aktywnie uczestniczyli w zajęciach. Przestrzegli podstawowe zasady higieny pracy w kuchni. Potrafili rozpoznawać i nazywać potrzebne produkty. Uczyli posługiwać się nożykami.
POWRÓT
W bieżącym okresie sprawozdawczym zrealizowano 12 godzin zajęć. Zajęcia odbywały się zgodnie z planem i harmonogramem.
W ramach zajęć kulinarnych uczestnicy poznawali potrawy stosowane w żywieniu osób dorosłych oraz zastosowanie ziół w przygotowaniu potraw. Uczniowie przyrządzali następujące potrawy: kluski ślaskie z sosem pieczarkowym, kruche babeczki z owocami, pizzę, torcik owocowo-galaretkowy oraz herbatki ziołowe. Wszyscy uczniowie aktywnie uczestniczyli w zajęciach. Przestrzegli podstawowe zasady higieny pracy w kuchni. Potrafili rozpoznawać i nazywać potrzebne produkty. Uczyli posługiwać się nożykami.
