Zespół Szkół Specjalnych w Warcie

WARSZTATY KULINARNE

III KWARTAŁ - AKTUALNOŚCI

W ramach zajęć kulinarnych uczestnicy poznawali ciasta i potrawy wielkanocne oraz zastosowanie przypraw w przygotowaniu dań. Zapoznali się także z wybranymi potrawami stosowanymi w żywieniu dzieci w wieku szkolnym. Uczniowie przyrządzali następujące potrawy: kotlety panierowane z kurczaka, frytki, naleśniki z różnorodnymi farszami, babeczki z farszem pieczarkowym, kiełbaski z grilla, gofry z dodatkami. Wypiekali także ciasta wielkanocne. Wszyscy uczniowie aktywnie uczestniczyli w zajęciach. Przestrzegali podstawowych zasad higieny pracy w kuchni. Doskonalili posługiwanie się nożykami. Z niewielką pomocą organizowali warsztat pracy. Samodzielnie przygotowywali produkty. Potrafili współpracować przy wykonywaniu niektórych czynności.

Galeria zdjęć

POWRÓT zajęcia

http://www.pokl.lodzkie.pl/

Strona Zespołu Szkół Specjalnych w Warcie