WARSZTATY KULINARNE
W bieżącym okresie sprawozdawczym zrealizowano 18 godzin zajęć. Zajęcia odbywały się zgodnie z planem i harmonogramem.
W ramach zajęć kulinarnych uczestnicy zapoznali się ze sposobem przyrządzania prostych dań na przyjęcia okolicznościowe. Uczyli się przyrządzać łatwe posiłki stosowane w codziennym żywieniu. Uczestniczyliw w wycieczce do restauracji „Pod Wiatrakiem”.
Uczniowie przyrządzali następujące potrawy: jajecznicę z kiełbasą, herbatę z cytryną, galaretkę z owocami, pieczeń wieprzową, sałatkę z wiosennych warzyw, kompot z rabarbaru, deser lodowy.
Wszyscy uczniowie chętnie uczestniczyli w wycieczce do restauracji, podczas której obserwowali pracę kucharza, kelnera i barmana.
Przestrzegali podstawowych zasad higieny i bezpieczeństwa pracy w kuchni. Utrwalili posługiwanie się nożykami, samodzielnie nakrywali dom stołu. Poprawnie obsługiwali zmywarkę do naczyń . Potrafili współdziałać przy wykonywaniu weielu czynności.
POWRÓT
W bieżącym okresie sprawozdawczym zrealizowano 18 godzin zajęć. Zajęcia odbywały się zgodnie z planem i harmonogramem.
W ramach zajęć kulinarnych uczestnicy zapoznali się ze sposobem przyrządzania prostych dań na przyjęcia okolicznościowe. Uczyli się przyrządzać łatwe posiłki stosowane w codziennym żywieniu. Uczestniczyliw w wycieczce do restauracji „Pod Wiatrakiem”.
Uczniowie przyrządzali następujące potrawy: jajecznicę z kiełbasą, herbatę z cytryną, galaretkę z owocami, pieczeń wieprzową, sałatkę z wiosennych warzyw, kompot z rabarbaru, deser lodowy.
Wszyscy uczniowie chętnie uczestniczyli w wycieczce do restauracji, podczas której obserwowali pracę kucharza, kelnera i barmana.
Przestrzegali podstawowych zasad higieny i bezpieczeństwa pracy w kuchni. Utrwalili posługiwanie się nożykami, samodzielnie nakrywali dom stołu. Poprawnie obsługiwali zmywarkę do naczyń . Potrafili współdziałać przy wykonywaniu weielu czynności.
