PROMOCJA ZDROWIA
W bieżącym okresie sprawozdawczym zrealizowano 9 godzin zajęć. Zajęcia odbywały się zgodnie z planem
i harmonogramem.
W ramach zajęć zrealizowano zakres tematyczny:
Przedstawienie uczniom tematyki realizowanego programu.
Przeprowadzenie diagnozy wstępnej obejmującej badanie poziomu wiedzy i umiejętności uczniów w zakresie treści objętych programem
Utrwalenie wiadomości nt. praw i obowiązków ucznia oraz praw dziecka.
Doskonalenie umiejętności bezpiecznego zachowania się w kuchni
Kształtowanie umiejętności właściwego postrzegania siebie
i innych Wyposażenie uczniów w umiejętność radzenia sobie w sytuacji stresu Zachęcanie uczniów do przygotowania posiłków
w oparciu o pomysły wypracowane w grupach.
Kształtowanie w uczniach postawy czujności w stosunku do osób nieznanych. Wyposażenie uczniów w umiejętność asertywnego
i kulturalnego wyrażania własnych opinii.
Ćwiczenie umiejętności wyrażania własnych uczuć; nauka konstruktywnego prowadzenia dialogu w sytuacji konfliktowej.
Uświadomienie uczniom, że popełnianie błędów jest sprawą normalną, ale trzeba umieć się do nich przyznać
i właściwie zachować.
Doskonalenie umiejętności stosowania produktów żywnościowych bogatych w witaminy w codziennym żywieniu
POWRÓT
W bieżącym okresie sprawozdawczym zrealizowano 9 godzin zajęć. Zajęcia odbywały się zgodnie z planem
i harmonogramem.
W ramach zajęć zrealizowano zakres tematyczny: